Inschrijven schooljaar '22-'23

1ste jaar A of B

Het Sint-Rita Campus Technologie werkt met een digitaal centraal aanmeldingsregister (CAR), je vindt de link HIER.

De tijdlijn met alle belangrijke data vind je HIER.

Het Sint-Rita Campus Technologie werkt samen met de secundaire scholen van Kontich en Hove. 

Andere scholen werken met andere systemen. Je mag je uiteraard ook aanmelden op registers voor scholen buiten onze scholengemeenschap.

Aanmelden is dus niet hetzelfde als inschrijven. Meld je je zoon of dochter niet aan, dan kan je pas veel later inschrijven en dan alleen als er in de school van je keuze nog vrije plaatsen zijn.

Hoe werkt het digitaal aanmeldingsregister?

Via het aanmeldingsplatform (url zie hierboven) geef je door in welke scholen je het liefst je zoon of dochter wil inschrijven. Elke leerling heeft recht op een plaats in een secundaire school naar keuze, zolang er genoeg plaatsen zijn in die school.

Het digitaal systeem ordent alle aangemelde leerlingen op basis van een toevalscriterium. Nadien krijg je een mail met het resultaat van je aanmelding. Krijg je een plaats toegewezen in een school, dan kan je je zoon of dochter daar inschrijven. Dit is niet altijd de school van je eerste keuze. Je kan ook toegewezen worden aan een school van een lagere keuze. Je blijft dan op de wachtlijst staan van de scholen van hogere keuze. Het aantal plaatsen in elk van de vier deelnemende scholen ligt vast. Wij kunnen niet garanderen dat iedereen een plaats toegewezen krijgt in één van de vier scholen. Krijg je geen plaats toegewezen, dan sta je op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen.

Voorrang?

De volgende groepen krijgen voorrang bij de toewijzing, dit is wettelijk zo bepaald:

Broers en zussen. Voor het eerste jaar krijgen zij voorrang als ze naar dezelfde school willen als de school waarin al een broer of zus ingeschreven is. Bij de aanmelding vink je het vakje "broer/zus" aan.
Wat is de wettelijke definitie van broer/zus: twee gemeenschappelijke ouders hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres; één gemeenschappelijke ouder hebben, al dan niet wonen op hetzelfde adres; eenzelfde hoofdverblijfplaats (domicilie) hebben maar geen gemeenschappelijke ouders.

Kinderen van personeelsleden. Zij krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen waar een ouder werkt. Bij de aanmelding vink je het vakje "personeel" aan.

Ook de leerlingen uit deze twee groepen moeten zich aanmelden. Meld je je zoon of dochter niet aan, dan verlies je je voorrang.

Wanneer meld ik mijn zoon/dochter aan?

Tussen 14 maart '22 (12 uur) en 19 april '22 (12 uur) loopt de aanmeldingsprocedure voor het eerste jaar van het secundair onderwijs.

De aanmeldingslink vind je dan op de website van de school. Haast is niet nodig. Op welke dag of uur je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt. Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B, verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving. 

Hoe loopt het dan verder?

Op 20 april '22 krijg je het resultaat per mail toegestuurd. Dit gebeurt enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. Er zijn drie resultaten mogelijk:

Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven.

Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.

Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

Inschrijvingsmoment

De school is telefonisch bereikbaar voor alle vragen rond de inschrijvingen: 03/457.01.38

Extra info

Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid.

Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school en wie op de wachtlijst voor deze school wordt opgenomen.

Na de inschrijvingsperiode start de zogenaamde opvisperiode. Zodra in alle scholen de inschrijvingen zijn afgelopen, schrijven leerlingen uit als zij op twee scholen werden ingeschreven. De vrije plaatsen worden ingenomen volgens de ordening van de wachtlijst.

Wat als je niet aanmeldt? Dan kan je je pas vanaf 1 juni '22 registreren op de wachtlijst van de school. Je komt onderaan de wachtlijst te staan, na de aangemelde leerlingen die nog geen inschrijvingsticket kregen. Wacht dus niet af en meld zeker aan.

Alle data samengevat

start: maandag 14 maart '22 vanaf 12u
einde: dinsdag 19 april '22 tot 12u

Aanmelden

Vanaf zaterdag 23 april '22 digitale inschrijving
met een link.
Na maandag 16 mei '22 (16u) vervalt het inschrijvingsticket.

Inschrijven voor leerlingen
mét ticket

Vanaf: 1 juni '22
Einde: 30 juni '22

Inschrijven voor leerlingen
zonder ticket

Inschrijven schooljaar '22-'23

Hogere jaren (2de jaar t.e.m. 6de jaar)

Op vrijdag 29 april '22 om 9u00 opent een Google Form document op onze website.

Je vult de gevraagde gegevens in.

Google Form ingevuld?

Onze graadco's nemen contact met je op om meer concrete informatie te verzamelen. 

Aanmelding annuleren of wijzigen?

Indien je de aanmelding annuleert of wil wijzigen van schooljaar (door bv. een ander attest of studiekeuze dan verwacht), kan je dit telefonisch doorgeven aan
onze onthaalmedewerkers.

Vanaf 4 juli '22 nemen we contact op rond een mogelijke inschrijving.

Pas dan weten we in welke jaren en in welke studierichtingen er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Heb je nog vragen?

Onze graadco's staan je graag te woord! Je kan steeds bellen naar
03/457.01.38 of het onderstaande contactformulier invullen.

© Copyright 2022 Sint-Rita Campus Technologie - Alle rechten voorbehouden